Procurorul general Augustin Lazar a reactionat dupa publicarea raportul MCV, in care se sustine ca ritmul global al reformelor a stagnat in cursul anului 2017, ceea ce a dus la incetinirea punerii in aplicare a recomandarilor restante.

"Concluziile retin in mod evident o situatie de regres fata de raportul din ianuarie 2017. Asta in principal din cauza propunerilor legilor justitiei, care au avut un impact negativ si au starnit ingrijorarea. Cred ca era era usor de anticipat aceasta situatie", a declarat Augustin Lazar, citat de digi24.ro.

Comisia Europeana a publicat astazi cel mai recent raport al sau referitor la etapele parcurse de Romania pentru a-si indeplini angajamentele privind reforma judiciara si combaterea coruptiei, in contextul Mecanismului de cooperare si de verificare (MCV) instituit in 2007, cand Romania a aderat la Uniunea Europeana. Raportul analizeaza progresele inregistrate in ceea ce priveste punerea in aplicare a celor 12 recomandari formulate de Comisie in raportul sau din ianuarie 2017 privind MCV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.