Presa internationala vorbeste despre noul dosar penal deschis de DNA pe numele lui Liviu Dragnea. Aceasta mentioneaza acuzatiile in contextul in care Parlamentul va dezbate noul pachet de legi ale justitiei. 

Reuters precizeaza ca "procurorii anticoruptie au deschis o investigatie asupra liderului Partidului Social Democrat Liviu Dragnea, pe fondul suspiciunilor ca acesta a creat un grup infractional pentru a deturna bani din proiecte finantate de stat sau din fonduri europene". Agentia de presa mentioneaza ca Dragnea respinge acuzatiile, dar ca membrii opozitiei i-au cerut demisia.

"Transparency International pune Romania pe primele locuri in topul celor mai corupte tari din Uniunea Europeana. Bruxellesul, care monitorizeaza atent sistemul de justitie din Romania, a laudat eforturile magistratilor de a pune capat coruptiei. Partidul aflat la guvernare pregateste o revizuire a legilor justitiei, despre care Comisia Europeana, diplomatii straini si insusi presedintele Romaniei spun ca ar putea pune sistemul de justitie sub control politic.

"La inceputul anului 2017, tentativele de slabire a legislatiei anti-coruptie au declansat cele mai mari proteste de dupa revolutie", precizeaza Reuters, potrivit Digi24.ro.

The New York Times
si Associated Press scriu despre acuzatiile care i se aduc lui Liviu Dragnea si precizeaza ca, desi "conduce Partidul Social Democrat, acesta nu poate fi numit premier din cauza unei condamnari primite in 2016, pentru fraudarea alegerilor".

Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) a confirmat sesizarea DNA cu privire la cel de-al treilea dosar al presedintelui PSD, ca urmare a unei investigatii proprii.

"Contributia OLAF la aceasta ancheta a fost accentuata de DNA. DNA a explicat ca dosarul propriu a venit in urma a doua investigatii facute de OLAF cu privire la proiecte finantate de Fondul European de Dezvoltare Regionala privind constructia de drumuri in Romania, care au fost finalizate in mai si septembrie 2016”, puncteaza OLAF in comunicat.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.