Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu (PNL), spune ca nu poate critica toate prevederile noului Cod Fiscal si ca se demiliteaza de cei care il "contesta in bloc", dar ca ceea ce il deranjeaza este ca ”orasele motor” raman fara bani si ca se va consulta cu colegii sai pentru a vedea ce reactie poate avea, "dincolo de luarea de pozitie".

”Analizez si ma consult cu colegii, sa vad ce reactie putem avea, dincolo de cea prin luarea de pozitie publica, in toate felurile, impotriva acestei prevederi din noul Cod Fiscal. Eu ma delimitez de cei care ataca in bloc Codul Fiscal. Nu toate prevederile din Codul Fiscal nou sunt gresite. (...) Ce critic eu e faptul ca prin prevederile acestui Cod se iau banii oraselor mortor ale societatii romanesti”, a declarat Nicolae Robu, pentru News.ro, intrebat despre demersul primarului Mihai Chirica, de a da in judecata Guvernul.

Edilul Timisoarei spune insa ca daca va fi micsorat impozitul pe venit nu se vor putea realiza lucrari importante de infrastructura.

”Largirea celor doua pasaje, o multime de lucrari pe care le-am facut in oras, banii pentru amenajarea spatiilor spitalicesti, pentru dotarea lor, reabilitarea cladirilor scolare, dotarea lor, pentru interventiile in cladirile institutiilor culturale, pentru aproape tot ce facem, reprezinta venituri in cea mai mare parte din cota ce revenea bugetului local din impozitul pe venit recoltat pe raza municipiului Timisoara. Daca acest venit ce se strange pe raza municipiului Timisoara scade prin micsorarea impozitului de la 16 la 10 la suta nu mai putem face tot ce am facut pana acum. Nu trebuie sa ne promita premierul ca ne da el, eu vorbesc depersonalizat. Nu ma intereseaza cine e prim-ministru, acum e domnul Tudose, intr-o zi va fi un prim-ministru liberal”, a afirmat Robu.

Primarul municipiului Timisoara mai spune ca societatea romaneasca ar trebui sa functioneze pe principiul descentralizarii, adica orasele motoc sa nu mai depinda de decizia unui prim-ministru sau ministru.

”Nu e normal sa depinda aceste orase motor de decizia unui ministru sau prim-ministru. E normal ca societatea romaneasca sa functioneze pe principiul decentralizarii. Banii trebuie sa ramana in alta proportie aici. Nu trebuia decat sa se ridice cota parte din impozitul pe venit care ramane aici de la 41,65%, la 60%. Eu am calculat la 66,8% ca sa nu ne scada deloc veniturile. Cred ca Ordonanta de Urgenta care promoveaza noul cod fiscal trebuie sa intre rapid in Parlament pentru aprobare si sa se faca modificarile. Eu pe asta ma concentrez. Nu am atacat nici ca se muta de la angajator la angajat obligatiile fiscale”, a mai spus primarul liberal.

Citeste si:
Descoperă Belgia prin orașele sale medievale. Informații și detalii...
Descoperă Belgia prin orașele...

Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, a anuntat, marti, ca va da in judecata Guvernul si va cere instantei sa nu se aplice ordonanta cu privire la modificarile Codului Fiscal. El a afirmat, pentru News.ro, ca ordonanta emisa saptamana trecuta de Guvern va avea ca efect umilirea administratiilor locale fata de centru si ca, pentru a obtine bani, va trebui sa te ”caciulesti” in permanenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.