Vom cere in instantele din Romania sa nu se aplice aceasta ordonanta. Toata lumea are de pierdut, inclusiv Guvernul. Tu incerci sa faci ceva pentru comunitatea locala si vine cineva certat cu bunul-simt si iti ia munca. Va trebui in permanenta sa te caciulesti pentru a obtine bani, pentru ca ramai fara fonduri. Este o umilire generala si o dependenta totala fata de centru. Ne-au pus pe toti in genunchi. Va trebui sa cersim dezvoltare. Este o lovitura pentru toate orasele, dar nu stiu cati primari au curajul sa dea Guvernul in judecata. E o inrobire generala, nu putem sta pasivi“, a declarat primarul Iasiului Mihai Chirica.

Saptamana trecuta, Mihai Chirica, membru PSD, a spus ca prin modificarile aduse de Codului Fiscal, bugetul local va fi afectat direct si profund, si ca, dupa evaluarea impactului financiar, vor fi luate masuri pentru a corecta aceasta situatie.

Chirica a precizat, in cadrul unei sedinte extraordinare de Consiliu Local, ca serviciile contabile din Primaria Iasi au intrat in alerta si ca se fac evaluari privind impactul ordonantei de urgenta a guvernului privind modificarile la Codul fiscal.

Edilul Iasiului a mai spus ca ”lista de investitii a primariei se va duce spre zero“.