Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, a anuntat, marti, ca va da in judecata Guvernul si va cere instantei sa nu se aplice ordonanta cu privire la modificarile Codului Fiscal. El a afirmat, pentru News.ro, ca ordonanta emisa saptamana trecuta de Guvern va avea ca efect umilirea administratiilor locale fata de centru si ca, pentru a obtine bani, va trebui sa te ”caciulesti” in permanenta.

Vom cere in instantele din Romania sa nu se aplice aceasta ordonanta. Toata lumea are de pierdut, inclusiv Guvernul. Tu incerci sa faci ceva pentru comunitatea locala si vine cineva certat cu bunul-simt si iti ia munca. Va trebui in permanenta sa te caciulesti pentru a obtine bani, pentru ca ramai fara fonduri. Este o umilire generala si o dependenta totala fata de centru. Ne-au pus pe toti in genunchi. Va trebui sa cersim dezvoltare. Este o lovitura pentru toate orasele, dar nu stiu cati primari au curajul sa dea Guvernul in judecata. E o inrobire generala, nu putem sta pasivi“, a declarat primarul Iasiului Mihai Chirica.

Saptamana trecuta, Mihai Chirica, membru PSD, a spus ca prin modificarile aduse de Codului Fiscal, bugetul local va fi afectat direct si profund, si ca, dupa evaluarea impactului financiar, vor fi luate masuri pentru a corecta aceasta situatie.

Chirica a precizat, in cadrul unei sedinte extraordinare de Consiliu Local, ca serviciile contabile din Primaria Iasi au intrat in alerta si ca se fac evaluari privind impactul ordonantei de urgenta a guvernului privind modificarile la Codul fiscal.

Edilul Iasiului a mai spus ca ”lista de investitii a primariei se va duce spre zero“.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.