Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis condamnarea la patru ani de inchisoare a fostului edil al Iasiului Gheorghe Nichita, el fiind acuzat ca ar fi luat mita in contractul privind managementului traficului in municipiul Iasi.

Totodata, instanta i-a interzis lui Nichita dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat, timp de trei ani, dupa executarea pedepsei.

De asemenea, fostului primar al Iasiului i-a fost confiscata suma de 71.214,76 lei, primita cu titlu de mita.

In acelasi dosar, Tiberiu Urdareanu, proprietar al grupului de firme UTI, a fost condamnat la opt luni de inchisoare cu suspendare.

Gheorghe Nichita, care ocupa functia de consilier al actualului presedinte al Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, nu s-a prezentat luni la serviciu.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, putand fi atacata cu apel.

Fostul primar al Iasiului Gheorghe Nichita a fost trimis in judecata in decembrie 2015, fiind acuzat de procurorii DNA ca a primit 10 la suta mita dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI si unei alte firme, precum si reduceri la un hotel de lux din Bucuresti, dar si cazare in China.

In urma cercetarilor, a rezultat ca, in luna august 2013, in contextul implementarii proiectului \"Sistem de Management de Trafic in Municipiul Iasi”, care privea fluidizarea traficului rutier si pietonal, precum si scaderea gradului de poluare, finantat din fonduri europene, Gheorghe Nichita, in calitate de primar al municipiului Iasi, a pretins si primit mai multe foloase necuvenite pentru a agrea castigarea licitatiei de catre asocierea UTI - IBC si semnarea contractului respectiv, in valoare de 69.614.309 lei (fara TVA), precum si pentru asigurarea derularii acestuia in bune conditii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.