Sesizarea privind OUG 79/2017 va fi depusa la ora 13:00, de catre purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca si de catre deputatul Ioan Cupsa, presedintele Comisiei Juridice a PNL.

PNL a criticat in repetate randuri modificarile decise de Guvern la Codul Fiscal, amenintand inclusiv cu motiunea de cenzura.

PNL a anuntat deja miercuri initierea motiunii de cenzura si organizarea de proteste in strada, urmare a masurilor fiscale adoptate de Guvern. Presedintele PNL, Ludovic Orban spune ca, pentru motiunea de cenzura, se va apela la ”sustinerea fiecarui partid politic si a fiecarui parlamentar”.

Ludovic Orban a spus ca felul in care actioneaza Guvernul ”impune ca necesitate depunerea motiunii de cenzura”. El a anuntat ca liberalii vor protesta in toate formele fata de masurile adoptate de Guvern, inclusiv prin marsuri si mitinguri.

Citeste si:

”Suntem solidari cu toti cei care isi apara munca, salariul, viitorul si nu accepta sa fie furati de acest Guvern”, a mai declarat Orban.
Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, a spus ca ceea ce face Guvernului este ”o bataie de joc” si o ”harababura fiscala”.

Si BNS a amenintat cu sesizarea Avocatului Poporului in vederea initierii unei actiuni la Curtea Constitutionala.

Controversata Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind Codul Fiscal a fost adoptata miercuri si publicata doua zile mai tarziu in Monitorul Oficial.