Liberalul Ciprian Ciucu, membru in CGMB, a sustinut duminica, intr-o conferinta de presa, ca modificarile decise de Guvern la Codul Fiscal vor avea ca efect reducerea bugetului Capitalei cu 440-616 de milioane de euro, prezentand cateva dintre domeniile in care ar fi putut fi folositi acesti bani. Primaria Capitalei a transmis insa ca masurile fiscale nu vor aduce niciun prejudiciu, ca proiectele de investitii vor continua, iar sumele vor fi recuperate "prin cresterea procentului din cotele defalcate si echilibrari bugetare".

"Ne-am gandit, asa, pentru comparatie, sa vedem ce am fi putut face cu banii acestia, ce ar fi putut face Bucurestiul cu aceasta suma cuprinsa intre 440-616 milioane euro", a spus Ciucu.

El a sustinut ca aceste sume ar fi putut fi folosite pentru a asigura flota de autobuze pentru urmatorii 20 de ani sau pentru consolidarea celor peste 600 de cladiri cu risc sesimic din Bucuresti.

Conform consilierului liberal, cu acesti bani ar fi putut fi reparate conductele RADET si eliminate astfel pierderile din retea, care duc la cresterea considerabila a pretului platit de locuitorii Capitalei, scrie News.ro.

Ciucu a sustinut si ca aceasta reducere a bugetului Capitalei face sa nu mai existe suficiente fonduri pentru realizarea Spitalului Metropolitan.

In replica, PMB a transmis: "Masurile fiscale adoptate de Guvernul Romaniei nu vor aduce niciun prejudiciu Primariei Capitalei si nici bucurestenilor. Toate proiectele de infrastructura incepute vor fi finalizate la termen si, totodata, vor demara altele noi: parcari, poduri, pasaje, supralargiri, sala polivalenta, sala de concerte, locuinte pentru tineri si cazuri sociale, piste de biciclete, sali de sport si bazine. Suma care nu se va mai incasa din cauza modificarilor aduse Codului Fiscal va fi recuperata integral prin cresterea procentului din cotele defalcate si echilibrari bugetare, asa cum am stabilit impreuna cu premierul si ministrul de Finante, fapt anuntat public".

De asemenea informatiile oferite de liberali sunt apreciate ca fiind "mincinoase si ipocrite".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.