Europarlamentarul PNL Cristian Busoi a declarat sambata la Iasi ca este ''criminal si iresponsabil'' sa nu faci din construirea celor trei spitale de urgenta un obiectiv prioritar al actualei guvernari, precizand ca existand pericolul pierderii finantarii de 150 milioane de euro.

Cristian Busoi a spus intr-o conferinta de presa ca nu exista nici un semn ca guvernarea PSD ar avea ca prioritate sanatatea, el dand ca exemplu ''epopeea'' celor trei spitale regionale, care ar trebui construite la Iasi, Cluj si Craiova.

Totodata, el a afirmat ca este de neconceput sa ai 150 de milioane de euro de la Uniunea Europeana pentru cele trei spitale si sa nu se faca nimic pentru a atrage acesti bani, scrie News.ro.

''Atrag atentia cu toata responsabilitatea ca termenul maxim sa atragem acesti bani este 2022, dupa regula 2020 plus inca doi ani. A face constructia si dotarea spitalului este munca de cel putin doi ani de zile. Numai licitatia pentru atribuirea contractului dureaza cel putin inca un an de zile. Vorbim de mize imense'', a spus Cristian Busoi.

Europarlamentarul liberal sustine ca exista pericolul ca Romania sa piarda acesti bani, motivand ca ''se stie cat de mult se tergiverseaza lucrurile si cat de complicata este legislatia achizitiilor publice in Romania''.

''Sunt deja trei ani care vor fi consumati din momentul in care va fi atribuita lucrarea. Noi suntem exact in momentul in care nici macar nu s-a pornit licitatia, nici macar nu s-a selectat consultantul care va pregati caietul de sarcini. Este criminal si iresponsabil sa nu faci din construirea celor trei spitale un obiectiv prioritar macar al Ministerului Sanatatii, daca nu al Guvernului Romaniei", a precizat Cristian Busoi.

La randul sau, seful PNL Iasi, deputatul Costel Alexe a afirmat in aceeasi conferinta de presa ca in privinta spitalului regional de la Iasi nu se stie nimic concret, desi s-a facut mare tam-tam in momentul cand s-a stabilit locatia pentru construirea noii unitati medicale.

"S-a facut repede si cu mare tam-tam schimbarea amplasamentului. Ar fi trebuit construit la Miroslava (comuna limitrofa Iasiului - n.r.), dar s-a decis in Moara de Vant, in municipiu. Motivul invocat a fost urgenta, dar de atunci a trecut un an si nu stim nimic concret. Noul amplasament va fi greoi pentru deplasarea autovehiculelor din celelalte judete pentru a ajunge la spitalul regional de urgente din Iasi", a mai spus Costel Alexe, presedintele PNL Iasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.