"Chiar daca Ministerul Energiei si Companiile partenere isi fac treaba lipseste «decizia politica» de la Bucuresti - si nimeni nu poate sa explice de ce", arata Victor Ponta intr-o postare pe Facebook.

"Azi (joi- n.red.) am fost invitat la «Forumul de Energie 16+1» organizat de China si tarile din Europa Centrala si de Est la noi in tara .

Acest format politico-economic gazduit de Romania a fost decis in Noiembrie 2013 cu ocazia vizitei la Bucuresti a Premierului Li Keqiang si a Summitului 16+1.

Atunci am semnat documentele pentru demararea a 3 investitii chineze in energie care aduceau in Romania aproximativ 7,5 miliarde de Dolari :

1. Grupul 3 si 4 de la Centrala Nucleara Cernavoda- aprox 5 miliarde dolari
2. Grup termo nou la Rovinari- aprox 1 miliard dolari
3. Centrala de energie prin pompare de la Tarnita - aprox 1.4 miliarde dolari

Pe langa suma de bani investita, locuri de munca, taxe si impozite catre statul roman - Romania isi crestea capacitatea de productie cu aproape un sfert fata de cea actuala / in acest fel ducand la scadera preturilor pe piata interna, posibilitate de export in regiune si oprirea importurilor de energie din Cehia si Ungaria.

Din pacate in 2016-2017 toate aceste proiecte au «inghetat». Si azi (joi- n.red.) cand Ministrul Energiei din China este la Bucuresti nu am putut sa oferim altceva decat vorbe ( las la o parte faptul ca nici Presedintele Iohannis, nici Premierul Tudose nici Presedintele Camerei Deputatilor nu au avut timp sa se vada 5 minute cu Ministrul din tara care este cel mai mare producator mondial de energie si un posibil investitor in Romania a 7.5 miliarde dolari)/

Chiar daca Ministerul Energiei si Companiile partenere isi fac treaba lipseste «decizia politica» de la Bucuresti - si nimeni nu poate sa explice de ce !?!

Romania este tara unde Dumnezeu ne tot da ocazii si oportunitati / iar noi refuzam sa le bagam in traista!", a scris Victor Ponta pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.