Uniunea Salvati Romania (USR) declanseaza strangerea de semnaturi pentru o initiativa cetateneasca de modificare a Constitutiei, astfel incat persoanele condamnate penal definitiv la inchisoare sa nu mai poata ocupa functii publice in stat, scrie hotnews.ro.

"Uniunea Salvati Romania initiaza strangerea de semnaturi pentru o initiativa cetateneasca ce transpune in Constitutie cea mai importanta solicitare a romanilor care au protestat anul acesta in strada: fara penali in functii publice", a declarat Dan Barna, presedintele USR.

"USR s-a opus cu toata forta si a organizat primul protest din Parlamentul Romaniei impotriva OUG 13, dar sutele de mii de oameni din strada sunt cei care au reusit cu adevarat sa blocheze aceasta tentativa a coalitiei PSD-ALDE de salvare a coruptilor. De aceea, USR face din nou apel la romani sa semneze aceasta initiativa pentru a reusi impreuna sa oprim asaltul asupra Justitiei. Speram ca majoritatea PSD-ALDE nu isi va permite sa blocheze in Parlament o initiativa cetateneasca semnata de peste 500.000 de oameni, asa cum a facut-o pana in prezent cu toate proiectele initiate de opozitie pentru a curati politica romaneasca", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.