Senatorul PSD este de parere ca se dovedeste necesara redefinirea infractiunii de abuz in serviciu, aratand ca "actuala definitie este facuta mai degraba acuzator".

"Eu cred ca actuala definitie este facuta mai degraba acuzator, in asa fel incat se confunda lucrurile. Foarte multi oameni - i-ati vazut in spatiul public - spun: «coruptii sunt totuna cu hotii», «abuzul in serviciu inseamna coruptie». Lucrurile sunt spuse anapoda in spatiul public si atunci societatea ca atare este indusa in eroare.

Nu tot ce inseamna abuz in serviciu inseamna si un beneficiu ilegitim pentru cel care l-a savarsit. Se confunda infractiunea de abuz in serviciu cu infractiunea de coruptie, de aceea eu cred ca e nevoie de o definitie mai clara a acestei infractiuni, in asa fel incat societatea sa fie in cunostinta de cauza, sa nu se mai lase manipulata de o serie intreaga de voci care canta fals, dar acopera prin volum", a afirmat Serban Nicolae, citat de digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.