Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut, marti seara, la finalul sedintei Biroului Politic Central al partidului, ca, in pofida disputelor si a unor informatii incorecte lansate in spatiul public, masurile fiscale care vor fi adoptate prin Ordonanta de Urgenta in sedinta de miercuri a Guvernului nu vor duce nici la cresterea costurilor salariale ale angajatorului, nici la diminuarea salariului net, ci, dimpotriva, salariul net va creste.

Tariceanu a spus, dupa sedinta Biroului Politic Central al ALDE, ca le-a prezentat colegilor sai masurile care vor fi luate de Guvern in sedinta de miercuri, masuri pe care ALDE le sustine si si le asuma, alaturi de PSD, scrie News.ro.

"Vreau sa repet ca aceste masuri nu vor duce nici la cresterea costurilor salariale ale angajatorului, nici la diminuarea salariului net. Dimpotriva, vor fi cresteri la salariul net (...) Am facut referire si la alte masuri care vor fi luate anul viitor, si anume cresterea punctului de pensie si, per ansamblu, in pofida disputelor si a unor informatii incorecte lansate in spatiul public, masurile se inscriu in ceea ce am preconizat in programul de guvernare, si anume cresterea puterii de cumparare a romanilor, fara ca acest lucru sa diminueze competitivitatea economiei", a sustinut Tariceanu.

Intrebat despre situatia in care se afla primariile, unde scad bugetele locale odata cu reducerea impozitului pe venit, Guvernul fiind acum in situatia de a acorda compensari, Tariceanu a spus ca sunt foare multe "dereglari" acumulate in sistemul de fiscalitate si trebuie introduse mecanisme de corectie. "Jumatate dintre unitatile administrativ-teritoriale au un excedent de 20 de miliarde de lei, bani care stau, iar cealalta nu au bugete suficiente. Trebuie sa gasim un mecanicm de corectie si stiu ca Guvernul analizeaza gasirea unei solutii pentru a nu vaduvi bugetele locale. (...) Nu putem lasa ca aceste discrepante sa se adanceasca", a adaugat Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.