Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, intrebat despre protestele de duminica la care au participat zeci de mii de oameni pe tema legilor Justitiei ca "romanii bine au facut ca si-au spus parerea" si ca "este lesene de inteles de ce au protestat", in conditiile in care modul in care sunt facute modificarile la legile justitiei este lipsit de transparenta.

"E lesne de inteles de ce protesteaza romanii, pentru ca abordarea pe aceste modificari in legislatia pe justitie este lipsita de transparenta", a declarat presedintele, potrivit News.ro.

Iohannis a mai spus ca este total contraproductiva abordarea PSD-ALDE de a merge impotriva tuturor, "iar romanii bine au facut ca si-au spus parerea".

Cateva zeci de mii de oameni au protestat, duminica seara, in Capitala si in marile orase, fata de proiectul de modificare a legilor Justitiei.

Saptamana trecuta, presedintele Iohannis spunea ca procedura de legiferare a fost viciata prin modul de promovare a legilor privind justitia, iar modificarile dorite duc la ”ciopartirea” legilor. ”Niciodata nu am avut pana acum o astfel de procedura viciata de legiferare: pachet de legi asumat de ministru, cerut avize, toate negative. Nu se lasa ministrul, se duce fara sa aiba drept de initiativa legislativa in Parlament, le da fizic, parlamentarii le iau ca si cum le-ar fi creat acasa. Asa nu se legifereaza”, afirma presedintele.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.