Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 o va chema la audieri pe avocata lui Liviu Dragnea, Maria Vasii, care a declarat sambata, la Antena 3, ca ”s-au intamplat chiar crime” dupa acel scrutin.

Membrii comisiei de ancheta au aprobat, in unanimitate, invitarea Mariei Vasii la audieri, urmare a declaratiilor acesteia.

De asemenea, parlamentarii din comisie au decis sa ii cheme din nou la audieri pe fostii lideri PDL Radu Berceanu si Adriean Videanu.

In schimb, comisia mai asteapta pana sa ii transmita o noua invitatie sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru ca nu a primit Monitorul Oficial in care a fost publicata motivarea deciziei Curtii Constitutionale (CCR) care o obliga pe Kovesi sa se prezinte la comisie.

Presedintele comisiei, Oana Florea, a prezentat, in sedinta de luni a comisiei, principalele puncte din motivare, dar a precizat ca nu a fost primit Monitorul Oficial in care a fost publicata decizia CCR si astfel nu se poate transmite, deocamdata, o noua invitatie sefei DNA.

Oana Florea a subliniat, totodata, ca aceasta comisie nu ancheteaza persoane.

”Nu cred ca este bine ca aceasta comisie sa se transforme intr-un obiect de lupta impotriva unor persoane”, a mai spus ea.

Curtea Constitutionala (CCR) sustine in motivarea deciziei prin care o obliga pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, sa se prezinte in fata comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 ca aceasta a incalcat autoritatea Parlamentului prin refuzul de a se prezenta in fata comisiei si nu a dovedit loialitate fata de valorile si principiile consacrate de Constitutie. In schimb, trei dintre cei noua judecatori ai CCR, Livia Stanciu, Maya Teodoroiu si Stefan Minea, demonstreaza contrariul si spun ca sefa DNA nu poate fi obligata sa se prezinte in fata unei comisii parlamentare de ancheta.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.