Presedintele PNL, Ludovic Orban, anunta ca i-a indemnat pe membrii si pe simpatizantii partidului sa participe la protestele anuntate pentru duminica seara impotriva modificarilor la legile justitiei.

Sunt solidar cu protestele de strada anuntate impotriva modificarilor PSD la legile justitiei. Am indemnat membrii si simpatizantii PNL sa participe la aceste manifestatii si la orice actiune de protest impotriva PSD. Ne vom bate pentru a impiedica adoptarea oricarei modificari care sa permita controlul justitiei de catre PSD”, a scrie Ludovic Orban pe pagina sa de Facebook.

Liderul PNL anunta ca si liberalii vor organiza in urmatoarea perioada manifestatii pentru independenta justitiei, pentru stoparea involutiei fiscale initiate de PSD, pentru scoaterea invatamantului din zodia analfabetismului si subfinantarii, pentru asigurarea dreptului la sanatate al romanilor.

Proteste fata de proiectele de modificare a legilor justitiei sunt anuntate, pe Facebook, pentru duminica seara, atat in Bucuresti, cat si in mai multe orase din tara. In Bucuresti, oamenii se vor aduna in fata Guvernului, urmand ca, in jurul orei 19.00, sa plece in mars spre Parlament. Manifestatii asemanatoare sunt anuntate pentru duminica si in diaspora, in orase precum Paris, Berlin, Roma, Zurich.


Pe pagina evenimentului, peste 11.000 de oameni au anuntat ca merg la proteste.

Platforma Romania 100, fondata de fostul premier Dacian Ciolos, a precizat, sambata, ca nu sustine propunerile PSD-ALDE de modificare a legilor justitiei si a anuntat ca va fi alaturi de manifestanti, in strada, la protestele care incep duminica. Platforma Romania 100 a facut un ”apel la actiune si implicare”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.