Presedintele Executiv al PMP Eugen Tomac critica intr-o postare pe Facebook incidentul de vineri dimineata, de la metrou, cand un tren a ramas blocat intre statii dupa ce un jgheab de scurgere a infiltratiilor a cazut din plafon pe o sina si a produs un scurtcircuit, amintind ca directorii Metrorex demisi erau numiti tot PSD, concluzia sa fiind ca vietile bucurestenilor ar fi mai in siguranta daca PSD ar parazi guvernarea.

"Vietile si destinele cetatenilor Capitalei ar fi mai in siguranta daca PSD ar parasi cat mai curand guvernarea. Nu poti sa arunci vina pentru un incident la metrou pe unul sau pe cativa directori cand tu, PSD, ai fost la putere cinci ani din ultimii sase", scrie Tomac.

El remarca "elanul" noului ministru PSD al Transporturilor in a demite directorii companiilor de transport pe care le are in subordine, dar tine sa precizeze ca "cei demisi tot de partidul-stat fusesera numiti".

In opinia presedintelui executiv al PMP este inadmisibil sa fie puse vietile oamenilor in pericol si ii cere ministrului Felix Stroe sa comunice ce masuri de fond a dispus, astfel incat "asemenea incidente sa nu mai aiba loc si transportul cu metroul sa nu puna in pericol vietile bucurestenilor".

Circulatia metroului a fost oprita, vineri dimineata, timp de peste doua ore, pe tronsonul Izvor-Politehnica- Grozavesti, dupa ce un jgheab de scurgere a infiltratiilor a cazut din plafon pe o sina si a produs un scurtcircuit. Un tren plin cu calatori a ramas oprit in tunel, la aproximativ 200 de metri de peron la statia Eroilor, Metrorex spunand ca oamenii au fost evacuati in siguranta.

In urma incidentului, ministrul Transporturilor Felix Stroe i-a demis pe directorul general al Metrorex Marin Aldea si pe directorul de exploatare Liviu Dinu.

Ministrul Transporturilor a mai aratat ca va incepe o ancheta la Metrorex, coordonata de un secretar de stat, care va verifica daca lucrarile de intretinere sunt prevazute in planuri si daca se fac in realitate.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.