Interesul mediului de afaceri pentru nisa de peste si fructe de mare a crescut in mod simtitor fata de anii trecuti, este concluzia reprezentantilor Alfredo Seafood, in urma participarii la editia din 2017 a Indagra Food & Carnexpo. Evenimentul s-a incheiat pe data de 29 octombrie si este cea mai mare expozitie dedicata industriei carnii si alimentare, precum si producatorilor de echipamente utilizate in agricultura, viticultura si zootehnie.

“Consider ca editia din 2017 a Indagra a fost cea mai reusita din ultimii cinci ani, din punct de vedere al interesului manifestat de mediul de afaceri. Am initiat discutii interesante cu posibili parteneri pe plan local, dar si din tari ca Republica Moldova si Serbia si ma bucura extrem de mult sa vad ca interesul pentru categoria de produse sanatoase, unde se gaseste si pestele pe unul dintre locurile fruntase, este in crestere”, a declarat Mihai Cristian Darmanescu, fondator al Alfredo Seafood.

Crestere estimata de 100 milioane de euro, pentru piata de peste si fructe de mare in 2017. Piata de peste si fructe de mare isi continua cresterea inceputa inca din 2013, urmand sa ajunga la o valoare de aproximativ 450 milioane de euro la finele lui 2017, conform estimarilor Alfredo Seafood. Daca prognoza se dovedeste corecta, ar insemna o crestere de 100 milioane euro fata de cifra inregistrata in 2016.

Potrivit unui comunicat remis 9am, peste 530 de companii din 24 de tari au participat la editia din acest an a Indagra Food & Carnexpo, iar in ceea ce priveste producatorii si distribuitorii de carne si produse din carne, cei mai multi jucatori au venit din zona produselor din porc si pui, fapt oglindit si de consumul autohton care se situeaza, la nivel anual, la circa 60 kg/cap de locuitor pe segmentul carnii de porc, 30 kg/capita pentru carnea de pui si abia 6 kg/capita pentru peste. Asadar, chiar daca piata de peste si fructe este intr-un proces ascendent, pe fondul cresterii puterii de cumparare si al interesului din ce in ce mai ridicat pentru alimentatia sanatoasa, consumul se situeaza inca la un nivel modest fata de media europeana care este de 15 kg/capita pe an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.