Presedintele Klaus Iohannis raspunde acuzatiilor sefului Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care vorbea recent despre „statul paralael” al carui „beneficiar” ar fi seful statului.

Tariceanu a devenit „putin obsedat” de acest subiect, mai ales de cand a fost trimis in judecata, a spus Iohannis.

In Romania nu exista nici forte oculte, nici forte subterane si cu certitudine nu exista in Romania un stat paralel. O vreme am mai urmarit declaratiile domnului mentionat (Tariceanu, n.r.), care a fost si prim-ministru, a avut abordari cateodata interesant de urmarit. Dar de la o vreme incoace, credeti-ma, nu mai urmaresc afirmatiile acestui domn fiindca au devenit din ce in ce mai ciudate. Cateodata se creeaza impresia ca este putin obsedat. Or, persoane putin obsedate nu fac bine politicii”, a spus seful statului.

Culmea, aceste abordari foarte ciudate au aparut cu intensitate de cand procurorii l-au deferit justitiei pe acest domn”, a adaugat el.

Seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a spus luni ca presedintele Klaus Iohannis este „beneficiar” al „statului paralel” si ca declaratiile si atitudinea sefului statului confirma acest lucru.

Declaratiile si atitudinile domniei sale de o buna bucata de vreme, dupa ce si-a preluat mandatul, ne demonstreaza ca e beneficiarul acestui sistem a statului paralel. Nu pot sa existe doua puteri paralele in stat, una legitima si una nelegitima”, a spus Calin Popescu Tariceanu.

Intr-un comunicat de presa transmis cu o zi inainte, Tariceanu spunea ca in spatele asa-numitului „stat paralel”, care sustine abuzurile institutiilor de forta, sta presedintele Klaus Iohannis.

Seful Senatului mai spunea ca presedintele urmareste sa castige un nou mandat la Palatul Cotroceni, dar si sa ascunda eventualele ilegalitati comise pe vremea cand era primar al Sibiului. Iar singura sansa de reusita pentru presedintele tarii este sa perpetueze dependenta Justitiei fata de „statul sau paralel", explica presedintele ALDE.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.