Curtea de Apel Bucuresti a dispus, miercuri, achitarea avocatului Radu Pricop, ginerele fostului presedinte Traian Basescu, pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la santaj si instigare la fals in declaratii.

In acelasi dosar, Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, a fost condamnat la 3 ani inchisoare cu suspendare pentru santaj, trafic de influenta, fals in declaratii si participatie improprie in forma instigarii la infractiunea de fals intelectual.

Instanta a dispus in cazul lui Sergiu Lucinschi un termen de supraveghere de 4 ani, el avand obligatia de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare sociala derulate de catre serviciul de probatiune sau organizate in colaborare cu institutii din comunitate.

De asemenea, el a fost obligat sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 90 de zile, in cadrul Primariei Voluntari sau in cadrul Directiei Educatie Cultural — Sportiva si Ingrijiri Comunitare Voluntari.

In plus, judecatorii au decis ca Sergiu Lucinschi sa-i plateasca omului de afaceri Alexandru Horpos (parte civila) daune morale de 50.000 de euro si daune materiale de 13.755 de lei.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.