Fostul premier Victor Ponta a calificat drept "dezmat" si "orgie fiscala" recentele modificari ale Codului Fiscal anuntate de Guvern.

"Un dezastru. Si un dezmat, o orgie fiscala. Pentru ca in 2015, daca va aduceti aminte, am adoptat Codul Fiscal, dupa un an si jumatate de discutii cu mediul de afaceri, cu sindicate, cu specialisti, am fost in Parlament, au fost toate partidele de acord, nu poti sa adaugi peste noapte, sa schimbi o suta de reguli fara sa spui de ce le schimbi, care e impactul si cum le aplici", a spus Ponta, comentand masurile fiscale ale Guvernului.

El a apreciat ca aceste masuri nu vor putea fi aplicate."Eu zic ca nu o sa poata sa le aplice si dupa nebunia asta cu TVA Split, cu diverse impozite si taxe, o sa ne trezim ca nici ce au adoptat nu se va putea aplica", a precizat fostul premier, potrivit News.ro.

El a sustinut si ca nici pensionarii si nici salariatii nu au primit ceea ce li s-a promis. "Nu a ramas nimic din ce s-a promis si imi pare rau de asta, pentru ca am promis si eu alaturi de ceilalti de la PSD", a conchis Ponta.

Guvernul a analizat joi in prima lectura proiectul de OUG privind modificarea Codului Fiscal, sustinand ca este vorba despre "o serie de masuri benefice mediului de afaceri".

Printre masurile pe care Executivul le pregateste se numara reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% pentru veniturile din salarii, pentru unele pensii, pentru chirii, dobanzi, activitati agricole, introducerea unei "contributii asiguratorii pentru munca” de 2,25% pentru angajatori, majorarea nivelului salariului lunar brut in functie de care se acorda deducerea personala, reducerea cotei totale a contributiilor sociale obligatorii de la 39,25% la 37,25%, reducerea numarului contributiilor sociale de la 6 la 3.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.