Ministrul Sanatatii, Florin Bodog, si viceprim-ministrul Marcel Ciolacu s-au vaccinat antigripal miercuri, la Forumul Pro-Imunizare, care are loc la Palatul Parlamentului.

Cei doi s-au imunizat pentru a da un exemplu si pentru a-i indemna pe parinti sa-si vaccineze copiii, potrivit news.ro. "Vorbim de vaccinurile din schema obligatorie de vaccinare", a declarat ministrul Sanatatii, afirmand ca "legea vaccinarii nu este despre obligativitate, ci despre copiii nostri".

In cursul zilei de marti, prima transa de vaccinuri gripale au ajuns in Romania, potrivit lui Florin Bodog.

"Prima transa va fi de 20.000 de doze, fiind distribuite direct la Directiile de Sanatate Publica, nu se vor mai opri nicaieri, si cand vom semna contractul pentru intreaga cantitate de vaccin ele vor fi transmise ca pana acum", a transmis ministrul, potrivit News.ro.

"Legea vaccinării este o lege pentru copii, pentru protecţia copiilor, este o lege pentru prevenirea bolilor care pot fi prevenite prin vaccin, pentru îmbunătăţirea sistemului de sănătate din România şi a stării de sănătate a naţiunii", a afirmat Florin Bodog, care a transmis deja indicaţii la Direcţiile de Sănătate Publică pentru ca dozele să fie distribuite cât mai repede, iar prima fază de vaccinare va include personalul medical şi pacienţii cu risc.

"Legea nu este despre obligativitate, este despre copiii nostri. Am facut aceasta lege pentru a ne proteja copiii, pentru a ne proteja starea de sanatate a natiei, viitorul. Am doua fete si amandoua sunt vaccinate la zi si au facut si vaccinurile care nu sunt obligatorii pentru ca eu am incredere ca aceasta parte a sistemului de sanatate este foarte importanta si are rolul ei", a subliniat Florin Bodog in deschiderea Forumului National Pro-Imunizare, care are loc miercuri la Palatul Parlamentului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.