Fostul premier al Romaniei, Sorin Grindeanu, propus la sefia ANCOM, va fi audiat marti in comisiile de specialitate din Parlament, incepand cu ora 15:00. 

Raportul comun al celor doua comisii va fi supus votului plenului Parlamentului, noul presedinte al ANCOM urmand sa fie ales de Legislativ.

Cele doua comisii vor lua act de demisia lui Adrian Dita din functia de presedinte ANCOM. Acesta si-a depus demisia pe 20 octombrie, dupa ce a fost acuzat de reorganizare "abuziva" a institutiei, de catre cele doua comisii la audierile care au avut loc pe 27 septembrie si 17 octombrie.

Luni, premierul Romaniei, Mihai Tudose, a transmis catre Parlament propunerea sa privind sefia Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANCOM). Acesta l-a nominalizat pe Sorin Grindeanu.

"In data de 20 octombrie 2017, domnul Adrian Dita si-a prezentat demisia din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii. In temeiul prevederilor art. 11 alin. 1 si alin. 3 din OUG nr. 22/2009 privind infiintarea Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, cu modificarile si completarile ulterioare, va transmitem nominalizarea domnului Sorin Mihai Grindeanu in vederea numirii in functia de presedinte al Autoritatii, pentru perioada ramasa a mandatului de 6 ani inceput in data de 11 mai 2017″, se arata in documentul transmis de Tudose la Parlament, potrivit Stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.