Fostul premier Victor Ponta atrage atentia asupra faptului ca in Romania sunt ignorate evenimente care au o "semnificatie profunda la nivel global".

"Saptamana trecuta atentia opiniei publice mondiale, a guvernelor si a analistilor politici a fost canalizata spre un eveniment cu semnificatie profunda la nivel global: Congresul Partidului Comunist Chinez care a decis conducerea si directiile de actiune in urmatorii 5 ani pentru cea mai populata tara din lume, a doua economie a lumii, principalul partenere economic al Europei, a treia cea mai mare forta militara, etc!

In Romania noi (bineinteles) am ignorat acest eveniment - noi am vorbit tot de Kovesi si Dragnea, sau de taxele nastrusnice pe care le anunta Misa si le ingroapa Tudose! Parca traiam pe o alta planeta sau cineva chiar ne indobitoceste programatic!

Si ar fi trebuit sa discutam despre China macar in ce priveste relatiile Romaniei / dupa ce in Noiembrie 2013 am avut cea mai de succes vizita in tara noastra a Premierului Li insotit de cea mai mare delegatie ministeriala si de business am reusit in doar 2 ani (2016-2017) sa ne batem joc de toate contractele si oportunitatile pe care China le oferea tarii noastre/ proiectele economice au fost inlocuite cu vorbe goale, ii umilim pe cei care cer vize in scop turistic sau de business, nu am mai avut nicio vizita la nivel de Presedinte sau Premier la Beijing sau Bucuresti! Vorbe goale si bataie de joc din partea romaneasca!

Intre timp investitiile si turistii din China merg in Cehia, Ungaria, Serbia ca si in Germania sau Franta! Si noi ne uitam cum dam iar cu piciorul la tot ce puteam sa obtinem doar fiind seriosi!

Vad ca in zilele acestea are loc la Bucuresti un Forum 16+1 “China si Tarile din Europa de Sud Est” pe tema energiei! Ma bucur ca inca se tin aceste evenimente - noi insa iar o sa ii mintim in loc sa facem ceea ce am semnat din 2013-14 Cernavoda, Rovinari, Tarnita? Imi e teama ca da - norocul nostru ca chinezii au rabdare si pot astepta secole!", a scris Victor Ponta pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.