Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucuresti, sustine ca Statele Unite nu au "un aliat si un prieten mai bun decat Romania" in regiune. El este de parere ca, pentru a atrage investitori americani, tara noastra ar trebui sa asigure un climat de afaceri "previzibil si transparent". 

Klemm a vorbit in deschiderea forumului "Trade Winds", care aduce in tara noastra cea mai importanta misiune comerciala din SUA.

"Nu avem un aliat si un prieten mai bun decat Romania in aceasta parte a lumii. Colaboram foarte bine pentru a aduce pacea si securitatea in aceasta regiune, in comunitatea transatlantica, luptam impreuna pe campuri de lupta departe de Romania. Alaturi de colaborarea in domeniul militar, ducem o lupta foarte sustinuta impotriva coruptiei, impotriva terorismului, crimei organizate, traficului de persoane si in domeniul intelligence”, a afirmat diplomatul, potrivit Stirileprotv.ro.

Ambasadorul SUA a precizat ca una dintre prioritatile sale este "consolidarea institutiilor democratice". In acest sens, sustine lupta anticoruptie.

In ceea ce priveste dimensiunea economica a relatiei dintre Romania si SUA, Klemm a punctat ca alegerea de a investi intr-o tara apartine companiilor, dar puncteaza ca cel mai bun lucru pe care tara noastra il poate face este sa "asigure un climat de afaceri pozitiv, transparent, predictibil, stabil".

In cadrul forumului la care a fost prezent, ambasadorul SUA a subliniat faptul ca se va crea o "retea regionala de experti" in domeniul economiei. Din punctul sau de vedere, Romania are "economia cu cea mai rapida crestere din Uniunea Europeana".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.