Taxa de solidaritate nu este o taxa noua, ea fiind platita si pana acum, si ar urma sa intre in vigoare, in actuala forma, incepand din 1 ianuarie 2018, a declarat joi ministrul Finantelor, Ionut Misa.

Aceasta taxa nu este o taxa suplimentara, am vazut speculatii ca Guvernul ar institui o noua taxa. A existat si pana acum aceasta contributie. (...) Ea va fi aplicata de la 1 ianuarie 2018, este deja in circuitul de avizare”, a afirmat joi Misa la Digi24.

El a precizat ca 90% din banii proveniti din aceasta taxa vor fi directionati catre bugetul de stat, din care vor fi acoperite diverse solicitari bugetare, iar 10% vor fi folositi pentru sustinerea angajatilor care se pot confrunta cu probleme precum intrarea in insolventa a angajatorului. Misa a precizat ca taxa nu poate fi eliminata, ea fiind aplicata in urma unei directive europene.

Este o directiva europeana, nu poate fi eliminata. S-a avut in vedere sa nu fie afectat salariatul si sa nu insemne o sarcina suplimentara a angajatorului. Aceasta suma e platita de toti contribuabilii”, a precizat ministrul, potrivit News.ro.

Misa a subliniat ca angajatorii nu vor fi afectati, in contextul in care nivelul contributiilor va scadea. Ministrul considera ca, anul viitor, va exista o mai buna conformare din partea angajatorilor, iar Fiscul va avea rezultate mai bune in ceea ce priveste colectarea taxelor si reducere evaziunii fiscale.

Angajatorii vor fi plati o ”taxa de solidaritate”, care va fi ”de 2%”, a anuntat miercuri seara la Antena 3 ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa, care a precizat ca taxa ar urma sa fie introdusa de anul viitor. De asemenea, eliminarea impozitului pentru veniturile sub 2.000 de lei brut va fi amanata.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.