Angajatorii vor fi plati o ”taxa de solidaritate”, care va fi ”de 2%”, a anuntat miercuri seara la Antena 3 ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa, care a precizat ca taxa ar urma sa fie introdusa de anul viitor. De asemenea, eliminarea impozitului pentru veniturile sub 2.000 de lei brut va fi amanata.

"Va mai fi o taxa de 2% care va reveni angajatorului", a anuntat Misa.

Ulterior, el a spus ca este o taxa prevazuta la nivelul Comisiei Europene, care se aplica si in sistemul de stat, si in mediul privat.

"Exista o directiva europeana care ne obliga sa aplicam un anumit procent fondurilor de salarii", a precizat ministrul Finantelor, spunand ca aceasta taxa nu poate fi eliminata sau comasata cu alte categorii de contributii.

Ministrul Finantelor a mai anuntat ca impozitul pe venit va fi de 10% pentru toate persoanele, inclusiv pentru cei cu salarii de sub 2.000 de lei.

"Scaderea de la 16% la 10% va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2018 pentru absolut toate veniturile”, a precizat Misa.

In ceea ce priveste impozitul zero pentru salariile mai mici de 2.000 de lei, Ionut Misa a raspuns: „Aceasta masura nu va fi implementata”.

In campania electorala PSD anunta ca impozitul pe venit va scadea de la 16 % (2016) la 0 % la 1 ianuarie 2018 pentru salariatii care au minim 2.000 de lei brut pe luna si de la 16 % la 10 % (2018) pentru cei cu un salariu brut lunar de peste 2.000 de lei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.