Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educatiei, a ajuns la DNA in aceasta dimineata. Ea a fi audiata ca martor in dosarul in care Dinu Pescariu si fostul secretar de stat in Ministerul Educatiei, Mihnea Costoiu, au fost pusi sub acuzare. 

UPDATE 12:09 La iesirea de la DNA, Ecaterina Andronescu a declarat: Am dat o declaratie cu lucrurile pe cale le stiam. Nu apare semnatura mea. Este doar numele meu scris si alte semnaturi.

Ecaterina Andronescu era ministru al Educatiei in 2009, cand s-a hotarat prelungirea cu 25 de ani a contractului de inchiriere a bazei "Cutezatorii". Pescariu si Costoiu sunt cercetati sub control judiciar pentru schimbarea destinatiei bazei sportive.

Procurorii vorbesc despre un prejudiciu care atinge aproximativ 93 de milioane de euro.

Baza "Cutezatorii" a fost pasata de cinci ori de la Minister la RAPPS si invers, in functie de cine venea la guvernare. Pescariu a reusit sa obtina primul contract de inchiriere in anul 2004, pe vreamea cand Andronescu se afla la conducerea Ministerului.

La cinci ani dupa acest eveniment, contractul a fost prelungit pentru inca 25 de ani, cu aceeasi chirie, 9.000 de euro pe luna. Intelegerea ar fi fost parafata de secretarul de stat in Ministerul Educatiei de la acea vreme, Mihnea Costoiu, care nu avea aviz de la juristii ministerului.

"In realitate, imediat dupa preluarea Bazei Cutezatorii, Fundatia 'Dinu Pescariu ingradise accesul elevilor si copiilor la baza materiala, impiedicandu-i astfel sa desfasoare activitati stiintifice, culturale, sportive si artistice. De asemenea, Fundatia Dinu Pescariu a schimbat scopul utilizarii Bazei Cutezatorii, folosind-o in scopuri comerciale, actiuni de divertisment ori tratamente de intretinere si relaxare (restaurante, cluburi, baruri, fitness, SPA)”, sustin procurorii DNA, potrivit Digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.