Plenul Camerei Deputatilor a respins, marti, prin vot secret, solicitarea de aprobare a solicitarii de incepere a urmaririi penale fata de ministrul demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Ministrul demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a sustinut si in plenul Camerei Deputatilor ca este nevinovata in dosarul in care este acuzata de catre DNA de complicitate la abuz in serviciu, spunand ca demersul procurorilor anticoruptie este un abuz si o ”represiune nedreapta” impotriva ministrilor cu scopul ca PSD sa fie scos de la guvernare.

Adversarii nostri politici, folosind aceste mecanisme abuzive si nedemocratice, doresc sa nu mai fim la guvernare. Se creeaza un precedent nociv si instrumente paralele, straine principiilor statului de drept, prin care se declanseaza o represiune nedreapta impotriva membrilor Guvernului, avand ca unic argument apartenenta politica”, a declarat Rovana Plumb in sedinta de plen a Camerei Deputatilor unde se discuta ridicarea imunitatii sale pentru a putea fi urmarita penal.

Ministrul demisionar al Fondurilor Europene a spus ca acuzatiile pe care I le aduc procurorii anticoruptie ar face parte din aceeasi strategie de compromitere a PSD care ar fi fost aplicata si la referendumul din 2012 pentru demiterea lui Traian Basesc sau la alegerile prezidentiale din 2014.

Ne aflam in fata unui joc periculos al perceptiei. Se incearca permanent inducerea in eroare prin folosirea de metode menite sa serveasca aceluiasi scop: demonizarea PSD, compromiterea unui intreg program de guvernare si, daca se poate, rasturnarea votului popular asa cum s-a intamplat si la referendum, si la votul din disapora la alegerile prezidentiale. Spun cu mandrie ca fac parte dintr-o coalitie care lupta si va lupta in continuare impotriva abuzurilor, indiferent de forma si natura sub care acestea se prezinta”, a mai spus Plumb.

Citeste si:
Ciolacu: Eu in afara partidului nu am dusmani
Ciolacu: Eu in afara...

Ea a sustinut in fata deputatilor ca este nevinovata si le-a cerut acestora sa voteze ”asa cum le dicteaza constiinta” pentru a pune capat ”domniei abuzurilor”.

Nu am gresit cu absolut nimic. In esenta, este vorba de doua hotarari de Guvern, ambele legale, ambele au avizele de legalitate care se regasesc la dosar si, prin urmare, nu pot fi complice la o fapta care nu e infractiune. Ma aflu in fata dumneavoastra pentru a va ruga sa va dati votul asa cum va dicteaza constiinta, iar votul pe care il veti da astazi nu este pentru Rovana Plumb, este un vot pentru a pune capat domniei abuzurilor”, si-a incheiat Rovana Plumb discursul din plenul Camerei Deputatilor.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, presedintele comisiei juridice a Camerei Deputatilor, a sustinut, la randul sau, ca reprezentantii grupurilor nu au furnizat nici un argument juridic pentru sau impotriva cerereii de urmarire penala, dar ceea ce este mai grav este ca unii parlamentari, inclusiv cu mai multe mandate, nu cunosc Constitutia pe care au jurat sa o respecte.

Citeste si:
Raed Arafat: „Ultimele şase luni din viaţa mea au fost un coşmar”
Raed Arafat: „Ultimele şase...

El a mai spus ca atunci cand simplul cetatean va fi ales si va ajunge sa dea voturi in Camera sau va face declaratii politice in calitate de deputat, va beneficia de acelasi tratament.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.