Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat miercuri, la iesirea de la DNA, ca cel care a pus-o in functia de ministru este Comitetul Executiv al PSD, unde de altfel isi va face cunoscuta decizia in legatura cu pozitia ei in Guvern, decizie care este luata.

"Eu cred ca sunt acelasi om, am respectat intotdeauna partidul si cel care m-a pus in functia de ministru este CEx, iar decizia mea, care este luata, o voi transmite maine in CEx", a declarat Sevil Shhaideh la iesirea de la DNA, unde a stat aproximativ o ora.

Ea a refuzat sa faca alte precizari cu privire la acest subiect, de pe scarile DNA, scrie News.ro.

In ceea ce priveste convocarea ei la DNA, in dosarul Belina, Shhaideh a spus ca i-a fost comunicata posibilitatea de a recuza un expert si ca va decide impreuna cu avocatul, in conditiile in care termenul pentru a furniza un raspuns este joi.

Referindu-se la dosarul sau, Sevil Shhaideh a afirmat ca acesta abia i-a fost predat si ca va avea posibilitatea sa il studieze.

In acelasi dosar, s-au aflat miercuri la DNA Eugen Teodorovici, care a declarat ca a venit in calitate de martor, precum si Adrian Ionut Gadea, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii si fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu in acest caz. Avocatul Maria Vasii a declarat ca miercuri au fost facute perchezitii si au fost ridicate documente de la institutii publice.

Shhaideh s-a aflat afla pentru a doua oara la DNA in acest dosar, prima data ea venind la sediul directiei in data de 22 septembrie.

Sevil Shhaideh, suspecta de abuz in serviciu in dosarul Belina

Vicepremierul Sevil Shhaideh este suspecta de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu cand era secretar de stat la MDRAP, intr-un dosar conform caruia, in 2013, prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice, parti din Insula Belina si Bratul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private, sustin procurorii anticoruptie.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, intrebat daca ia in calcul demisia celor doi ministri cu probleme penale ai partidului, Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, ca nu el trebuie sa demisioneze. Prim-ministrul Mihai Tudose a explicat miercuri, la Parlament, de ce a cerut demisia din Guvern a ministrilor cu probleme penale Sevil Shhaideh si Rovana Plumb: pentru ca cele doua sunt in relatie directa cu Bruxelles-ul, iar perceptia acolo este cu totul alta decat realitatea de la Bucuresti.

Citeste si:
Ministrul Economiei, despre revocarea lui Shhaideh din conducerea OMV
Ministrul Economiei: Am...

Comitetul Executiv al PSD se reuneste joi, la ora 17.00, pentru a decide si valida lista ministrilor care vor fi inlocuiti.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.