Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat, marti, in plenul Camerei Deputatilor, ca sistemul de sanatate romanesc ar fi fost departe daca fiecare dintre cei care au detinut acest portofoliu, indiferent de culoarea politica, ar fi facut un pas catre interesul pacientilor.

"Nu sunt ministrul perfect si cred ca niciun ministru nu este prefect, pentru ca nu exista politician perfect. Sunt medic insa si, de aceea, stiu care sunt ranile sistemului de sanatate si care sunt asteptarile bolnavilor si ale medicilor. Daca fiecare ministru al Sanatatii, indiferent de culoarea politica, ar fi facut un singur pas catre interesul pacientilor, astazi, am fi fost departe, dar unii s-au multumit sa-si masoare mandatul in like-uri pe Facebook, in timp ce proiecte importante in Sanatate au fost blocate. E usor sa depui motiune pentru proiectele pe care nu le duci la indeplinire", a afirmat Florian Bodog, la dezbaterea motiunii "PSD dauneaza grav sanatatii", potrivit AGERPRES.

El a adaugat ca "rabdarea oamenilor a fost greu pusa la incercare anul trecut cand PNL prin intermediul Guvernului tehnocrat pe care l-a desemnat nu a luat niciun fel de masuri pentru imbunatatirea sistemului de sanatate si, mai mult, a blocat proiecte de importanta majora pentru sanatatea romanilor".

"Oamenii asteapta sa vada imbunatatiri vizibile ale actului medical, conditii mai bune in spitale, acces mai bun la tratamente si medicamente inovatoare. Toate acestea pot fi realizate prin aplicarea politicilor publice de sanatate prevazute in programul de guvernare PSD. S-au facut pasi importanti in mai multe directii si suntem in termen cu tot ceea ce ne-am propus. Asta nu inseamna ca nu mai sunt multe de facut", a sustinut Bodog.

Bodog: Guvernul urmareste sa tina medicii in tara sau sa intoarca specialistii romani si strainatate

El a adaugat ca, prin fondurile alocate salarizarii in sistemul sanitar, actualul Guvern urmareste "sa tina medicii in tara sau sa-i determine sa se intoarca acasa pe specialistii care au fost alungati de conditiile proaste de lucru si de salarizarea necorespunzatoare".
Citeste si:
Ministrul Sănătății, anunț despre numărul îmbolnăvirilor de gripă...
Ministrul Sănătății, anunț...

"Salariile din sectorul bugetar vor creste de la 1 ianuarie 2018, iar de la 1 martie salariile medicilor si asistentilor medicali vor avea o noua marire substantiala. Pentru ca aceste lucruri sa fie posibile Guvernul a prevazut pentru anul viitor o crestere cu trei miliarde de lei a fondurilor alocate pentru salariile din Sanatate", a mentionat Bodog.

Ministrul a afirmat ca s-au facut "pasi importanti" pentru realizarea spitalelor regionale de la Craiova, Iasi si Cluj Napoca. "Studiile de fezabilitate vor fi gata in primul trimestru al anului 2018 dupa care vom putea trece in etapa de construire efectiva", a completat Bodog.

El a reamintit ca, la preluarea mandatului de ministru, a declarat ca prioritate asigurarea celor mai bune conditii de tratament pentru pacienti.

"Obiectivul strategic al Ministerului Sanatatii este ca, la finalul exercitiului financiar 2018 — 2020, infrastructura de sanatate sa fie modernizata si extinsa la nivelul tuturor spitalelor judetene, ambulatoriilor de specialitate, dar si centrelor de primiri urgente", a spus Florian Bodog.

Citeste si:
În 2023 se menține interesul pentru investițiile în imobiliare....
În 2023 se menține interesul...

Potrivit acestuia, sunt in curs de demarare mai multe programe nationale de screening, printre care cele pentru tuberculoza, cancerul de col uterin, cancerul de san, hepatitele virale, prenatal, care beneficiaza de finantare nerambursabila in valoare de 191 milioane de euro.

"Am primit acest mandat cu buna credinta si sunt hotarat sa continui punerea in aplicare a programului de guvernare in domeniul Sanatatii in mod responsabil in beneficiul oamenilor", a sustinut ministrul.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.