Candidatii pentru sefia Curtii de Conturi vor fi audiati marti, incepand cu ora 13:00, de comisiile de buget-finantare ale Camerei Deputatilor si Senatului. Miercuri, plenul reunit al Parlamentului va vota noua conducere a acestei institutii. 

Liviu Dragnea a afirmat luni, la Parlament, ca presedintele Curtii de Conturi va fi votat miercuri, precizand ca pentru respectiva functie nu va fi propus un om politic.

"Unul este validarea sau votul asupra candidaturilor pentru Curtea de Conturi, i-am spus domnului preşedinte Tăriceanu decizia noastră şi o susţine şi dumnealui. Noi nu vom vota niciun membru de partid. Am spus de la început că nu vrem să politizăm Curtea de Conturi şi din acest motiv niciu eu şi nici dumnealui nu am fost de acord să începem negocieri pe marginea locurilor vacante la Curtea de Conturi. O să vedem ce iese din audieri şi vă spun foarte sincer, e valabil pentru oricine şi-a depus candidatura. Este vorba despre înfiinţarea comsiei speciale despre care am vorbit pentru dimensiunea parlamentară a preşedinţiei Consiliului Europene şi, de asemenea, codul de conduită al Parlamentarului”, a precizat Dragnea, potrivit Adevarul.ro.

Pentru postul de presedinte al Curtii de Conturi candideaza Busuioc Mihai si Nancu Dumitru, iar pentru functia de vicepresedinte Nicu Marcu si Socol Cristian.

Pentru postul de consilier de conturi si-au depus candidatura Bulgaru Liana, Dumitru Aurel, Florescu Stefan Dan (PMP), Florian Catalina Costel, Popeanga Petre, Tataru Razvan si Teodoru Daniela, in timp ce pentru postul de vicepresedinte al Autoritatii de audit candideaza Vladescu Lucian si Tunaru Florin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.