Liviu Dragnea a reactionat luni la afirmatiile facute de fostul ministru al Economiei si deputat ALDE Varujan Vosganian, conform carora fiecare ou consumat in gospodarie pagubeste bugetul statului cu 50 de bani, spunand ca nu poate fi de acord cu asa ceva ”cu toate riscurile”.

”Nu, cu asta nu sunt de acord, cu toate riscurile”, a raspuns Liviu Dragnea intrebat cum vede afirmatia colegului sau din ALDE, Varujan Vosganian, potrivit careia fiecare ou consumat in gospodarie paguveste bugetul statului cu 50 de bani.

Chestionat in continuare daca este de acord cu impozitarea autoconsumului, liderul PSD a evitat sa se pronunte.

Nu stiu asta, trebuie sa vedem ce ne propune Guvernul sau Ministerul Finantelor. N-am vazut postarea domnului Vosganian si trebuie sa explice dumnealui. Eu il stiu un economist bun”, a precizat Dragnea, potrivit News.ro.

Deputatul ALDE Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, a starnit controverse dupa ce in urma cu cateva zile a scris pe Facebook ca statul pierde "multe miliarde de lei" din cauza gospodariilor mici, orientate spre autoconsum.

"Fiecare ou mancat de la gaina din curte vaduveste bugetul de cincizeci de bani! Sa presupunem ca folosim, in demonstratia noastra, doua gaini ouatoare. Una dintre ele apartine unei ferme, cealalta unui cotet. Oul fermierului va lua calea pietei si va fi vandut, in medie, cu 1 leu (pentru ouale ecologice ceva mai mult, pentru celelalte ceva mai putin). Oul gospodarului va trece direct din cotet in tigaie. Oul vandut va aduce bugetului TVA, impozit pe profit si pe dividende, impozit pe salarii si contributii la asigurarile sociale. La asta se adauga faptul ca, la randul lor, salariile si profiturile obtinute din productia fermierului, din prestatiile angrosistului si din serviciile supermarketurilor reintra in circuit si genereaza iarasi impozite si taxe. In schimb, oul din cotet, in drumul sau spre tigaie, nu produce niciun ban", a scris Vosganian, care are aceeasi teorie si in ceea ce priveste rosiile din curte, magiunul din prunii din gradina, sapunul din grasimile adunate peste an sau puloverele tricotate din lana oilor de la stana.

In urma reactiilor strarnite, fostul ministru al Economiei a revenit cu o noua postare in care a sustinut ca ideea "impozitarii cotetelor” nu ii apartine si ca exista mai multi autori si economisti care au vorbit despre "avantajele economiei de piata fata de economia naturala”.

Citeste si:
Vosganian: Comuniștii erau mici copii față de propaganda prilejuită...
Varujan Vosganian:...

Declaratiile lui Vosganian au provocat si reactia ministrului Agriculturii, Petre Daea, care crede ca deputatul ALDE "a zburat prea departe cu imaginatia".

"O analiza din punctul meu de vedere nefericita, eu il cunosc pe domnul Varujan Vosganian, am lucrat impreuna in Parlamentul Romaniei, e un om care este aplecat spre scris, are un condei bun, are si o imaginatie buna dar cred ca acum a zburat prea departe cu imaginatia", a spus Daea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.