Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sustinut luni ca dezvaluirile privind plagierea de catre ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a tezei de doctorat, nu sunt o coincidenta in contextul in care marti urmeaza sa fie dezbatuta in Camera Deputatilor motiunea simpla pe sanatate depusa de PNL si USR.
"Nu sunt la curent in detaliu, dar am inteles ca e o problemã mai veche care ar fi fost rezolvata, nu stiu. Sigur, nu cred cã e o coincidentã cu faptul cã maine (marti – n. red.) se discuta subiectul Sanatatii in Parlament dar repet, premierul are toatã deschiderea din partea partidului, sa analizeze si sa faca propuneri”, a spus Dragnea intrebat despre posibilitatea ca ministrul Sanatatii sa fie remaniat in urma acuzatiilor de plagiat.

In ceea ce priveste posibila schimbare a ministrului Educatiei, Liviu Pop, liderul PSD a spus ca parghiile necesare sunt la premierul Mihai Tudose. ”Fiind vorba de membri ai Guvernului, cred ca procedura corecta este urmatoarea: premierul are toate parghiile necesare sa faca evaluarea fiecarui ministru si, asa cum a fost procedura de numire pentru fiecare ministru, este si procedura inversa, de deznumire. Poate sa propuna in partid orice idee de remaniere, discutam in partid, discutam si cu colegii nostri din Alianta, de la ALDE (...) Nu sunt comentator. Decizia trebuie sã fie in urma unei propuneri a primului ministru. E foarte simplu. (...) E vorba de oportunitatea unor remanieri. In momentul in care primul ministru are argumente serioase, partidul este obligat sa analizeze", a mai spus Dragnea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.