Romania si-a onorat promisiunea de a aloca 2% din PIB pentru Aparare, a sustinut presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu in cadrul sesiunii plenare a Adunarii Parlamentare a NATO din Capitala.

"In contextul evolutiilor strategice din mediul regional de securitate, Romania ramane angajata in demersurile NATO de asigurare a prezentei aliate consolidate pe intregul flanc estic, inclusiv in regiunea Marii Negre – zona in care se intersecteaza amenintarile deopotriva din estul si din sudul Aliantei.

Sustinem, asadar, o abordare coerenta si integrata a intregului spectru de amenintari si ne bazam pe actiunea concertata a NATO prin intermediul componentei care asigura prezenta aliata avansata adaptata zonei noastre de apartenenta (tailored forward presence)", a spus Tariceanu, citat de stirileprotv.ro.

Tariceanu reaminteste ca Romania si-a onorat promisiunea de a aloca 2% din PIB pentru Aparare, impartasind convingerea ca "securitatea incepe acasa", sustinand totodata ca se dovedeste necesar ca toate statele membre sa investeasca astfel incat capacitatea de aparare sa fie consolidata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.