Curtea Constitutionala a admis partial, marti, sesizarea formulata de presedintii celor doua camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, in ceea ce priveste obligatia sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, de a se prezenta in fata comisiei parlamentare de ancheta privind prezidentialele din 2009. Judecatorii CCR nu au constat insa un conflict intre Parlament si si Ministerul Public, astfel ca Parchetului General de a transmite o copie a dosarului catre comisia parlamentara de ancheta privind scrutinul din urma cu opt ani, au declarat pentru News.ro surse oficiale.

Astfel, Curtea Constitutionala a constatat un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Directia Nationala Anticoruptie.

In ceea ce priveste relatia Parlament - Parchetul general, CCR a constatat ca nu exista un coflict juridic de natura constitutionala.

Decizia a fost luata cu 5 voturi la 3, judecatorul Petre Lazaroiu lipsind de la sedinta.

In aceste conditii, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi trebuie sa mearga la Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 sau sa raspunda in scris la cele doua intrebari transmise de comisie legate de prezenta acesteia acasa la Gabriel Oprea in seara turului al doilea al alegerilor prezidentiale din 2009.

Parchetul General nu are insa obligatia de a transmite o copie a dosarului catre comisia parlamentara de ancheta.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.