Cei doi militari ai Batalionului 280 Infanterie Protectia Fortei ”Brave Hearts” Focsani, raniti in Afganistan in 15 septembrie in urma unui atac, se simt bine, dar sunt in continuare spitalizati. Caporalul Toma Ionel este in Germania, fiind monitorizat in permanenta, iar caporalul Buzea Ionel a fost preluat de echipa romaneasca pentru tratament.

Vestile despre cei doi militari raniti la jumatatea lunii septembrie au fost transmise de locotenent colonelul Toni Ene, aflat in teatrul de operatii, care a inserat informatii despre cei doi ostasi romani intr-un material mai amplu ce a aparut in publicatia militara ”In Slujba Patriei”.

”...referitor la starea de sanatate a celor doi militari implicati in incidentul cu VBIED din data de 15 septembrie 2017, va pot comunica ca aceasta este din ce in ce mai buna”, scrie militarul in material, potrivit News.ro.

Potrivi acestuia, caporalul Toma Ionel a fost evacuat aerian la o facilitate medicala ROL 4 din Germania unde este monitorizat 24 de ore din 24.

”Din punct de vedere medical, evolutia generala este favorabila de la o zi la alta. Se preconizeaza ca nu va ramane cu niciun deficit fizic sau neurocognitiv”, se mai arata in material.

Potrivit documentului, caporalul Buzea Ionel, dupa ce a fost investigat clinic si paraclinic la facilitatea medicala ROL 3 din baza KAF, a fost preluat de echipa medicala romaneasca pentru monitorizare si tratament.

”Parametrii functiilor vitale se situeaza in limite normale, insa, necesita inca o perioada de cateva saptamani de repaus pana la recuperarea completa”, a transmis locotenent colonel Toni Ene.

Trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protectia Fortei din Focsani au fost raniti in 15 septembrie, in Afganistan, in timpul unei misiuni in zona de responsabilitate. Unul dintre ei, grav ranit, a murit dupa cateva ore, la spital.

Militarii se aflau intr-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) cand un autovehicul capcana a intrat in blindatul lor.

Ei au primit primul ajutor la fata locului, dupa care au fost evacuati la cel mai apropiat spital militar.

Citeste si:
Cutremur puternic în Afganistan. Cel puțin 1000 de oameni au murit
Cutremur puternic în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.