Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sustinut, miercuri, ca declaratiile presedintelui Klaus Iohannis reprezinta "o iesire, un pas din democratie", prin "incitarea ca lumea sa iasa in strada". De asemenea, el a atras atentia "tuturor" "sa se abtina de la a ameninta Parlamentul, de a incerca sa blocheze Parlamentul sa gandeasca, sa elaboreze si sa aprobe legi".

Intrebat cum raspunde acuzatiilor presedintelui Klaus Iohannis si solicitarii acestuia ca Sevil Shhaideh si Rovana Plumb sa plece din Guvern, Dragnea a spus: "Pai nu trebuie sa-i raspund".

"Eu mi-am exprimat un punct de vedere. Daca dumnealui n-a fost in tara luni, poate n-a fost informat corect. A fost o discutie destul de serioasa in Biroul Permanent National, care s-a incheiat cu acea decizie, si anume li s-a transmis celor doua doamne sa nu demisioneze si, in acelasi timp, sustinere. Dar, eu le-am intrebat ce decizie iau, pentru ca decizia este a lor. Si au spus ca vor sa continue, sunt intr-adevar doua posturi importante in Guvern si cred ca n-ar face bine nimanui acum sa se intample aceasta schimbare", a spus Liviu Dragnea, la Parlament.

De asemenea, intrebat daca a avut o discutie cu presedintele Klaus Iohannis, Dragnea a spus ca nu si ca oricand poate fi declansata "o analiza pe text" asupra modificarilor la legile justitiei, pentru a intelege "de unde vine atata suparare".

"Eu am tot spus si spun de vreo doi ani de zile, cred, ca e bine sa ne intalnim, sa comunicam, sa discutam, ca o discutie nu poate sa faca rau, poate face doar bine. In ceea ce priveste legile justitiei, oricand se poate declansa o discutie, ca si o analiza pe text, ca sa intelegem si noi si sa inteleaga toata lumea de unde vine atata suparare. Am inteles ca este vorba de competentele de numire a procurorilor-sefi. Eu mi-am spus un punct de vedere si nu mi-am schimbat parerea, si anume sa ramana cei trei actori. Iar in ceea ce priveste Inspectia Judiciara, si ministrul a spus in mai multe randuri, si eu cred, ca Inspectia Judiciara trebuie sa devina totusi un organism independent. Este o structura foarte importanta", a continuat liderul PSD.

El a mai sustinut, referindu-se la declaratiile lui Iohannis, ca "a incita lumea sa iasa in strada este o iesire din democratie".

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

"Ideea ca unii sunt buni, altii rai si ca e un singur om in Romania care stabileste cine e rau, cine e bun, cine are voie sa faca ceva, sa se incite lumea sa iasa in strada pentru ca nu cumva aceasta majoritate sa faca nu stiu ce, mie mi se pare ca e o iesire, un pas din democratie. (...) Este bine sa nu uitam ca Parlamentul Romaniei este singura institutie care poate legifera si atrag atentia tuturor sa se mai abtina de la a presa Parlamentul, de a ameninta Parlamentul, de a incerca sa blocheze Parlamentul sa gandeasca, sa elaboreze si sa aprobe legi. Asta nu o putem accepta", a adaugat liderul PSD.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.