Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, marti, ca asteapta ca premierul Mihai Tudose sa-l consulte in cazul celor trei ministri cu probleme in justitie, Viorel Ilie, Sevil Shhaideh si Rovana Plumb.

Intrebat daca a vorbit cu premierul Mihai Tudose in cazul celor trei ministri cu probleme in justitie, seful statului a precizat ca asteapta ca acesta sa-l consulte daca are nevoie de un sfat bun.

"In situatia celor doua doamne, doamna vicepremier si doamna ministru, deocamdata actiunile se desfasoara in alta parte. Nu am niciun temei pentru suspendarea acestor doamne ministru si explicatia este foarte simpla: in cazul doamnei Shhaideh, acuzatiile se refera la cariera domniei sale de secretar de stat si acestea nu vin la mine iar in cazul doamnei ministru Plumb este nevoie prima data sa se ceara urmarirea penala de catre Parlament, dupa care se poate discuta alt curs al actiunii, dar pana atunci nu", a mai afirmat Iohannis, potrivit Agerpres.

El a sustinut ca daca politicienii fac scut in jurul unei persoane acuzate penal, abordarea este eronata.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.