Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a criticat-o din nou pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, dupa ce aceasta l-a reclamat la CSM pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader.
In ceea ce priveste actiunea doamnei Kovesi, nu pot decat sa constat urmatorul lucru: ca nu mai are nimeni dreptul sa emita niciun fel de parere, niciun punct de vedere pe chestiunile referitoare la justitie, pe problemele referitoare la functionarea DNA. Dansa s-a suparat si l-a reclamat pe ministru. Eu sunt absolut siderat de asemenea actiuni, care denota si o necunoastere, pana la urma, a esentei juridice.

Cred ca ministrul a fost extrem de clar in ceea ce a spus, subliniind faptul ca legile si ordonantele de urgenta pot fi contestate la Curtea Constitutionala, iar celelalte piese de legislatie la care s-a referit, cum sunt si hotararile de guvern, ordinele de ministri si asa mai departe fac obiectul sesizarii la contenciosul administrativ si nu cred ca trebuie sa se supere nimeni in aceasta privinta. Nu cred ca exista in Romania posibilitatea crearii unei supraputeri, care sa controleze Parlament, Guvern, asa cum doreste doamna Kovesi. Daca ea crede ca asta este modelul de urmat, poate sa mearga in Rusia si sa dea mana cu domnul Putin
”,
a spus Tariceanu, potrivit Digi24.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.