Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat sambata seara, la Iasi, ca este nevoie de zootehnizarea Romaniei pentru ca deja, in productia vegetala, randamentele sunt remarcabile.

"In Romania, spuneam de fiecare data si o spun si acum, se cultiva 2,5 milioane de hectare cu porumb, fiind cea mai mare suprafata cultivata din Uniunea Europeana. Și randamentele de anul acesta si din viitori ani vor fi din ce in ce mai mari. Productiile totale nu isi gasesc folosinta in tara datorita faptului ca nu exista un efectiv suficient. (...) Spre exemplu, cine consuma cel mai mult? (...) Clar, consumatorul de hrana este zootehnia", a declarat ministrul Daea, potrivit Agerpres.

Pe de alta parte, sustine oficialul, extrem de importanta este suprafata de pajisti a tarii, care in prezent este de 4,8 milioane hectare, motiv pentru care "trebuie valorificata de cele doua specii, respectiv, ovina si taurina de carne".

"De aceea, noi cautam solutii in continuare. Avem instrumente prin subventiile care sunt destul de consistente la aceasta data, in asa fel incat efectivele de animale sa creasca si sa putem valorifica aceasta resursa, pajistile", a mai spus Petre Daea.

Ministrul Agriculturii s-a aflat sambata seara, la Iasi, pentru a vizita un targ destinat fermierilor, Agralim. Cu acest prilej, oficialul s-a declarat impresionat de modul in care a fost organizat evenimentul.

"Este pentru prima data cand vin aici. Ma bucur foarte mult si sunt extrem de multumit de faptul ca am putut sa ajung. Am vazut totul la locul lui si cu oameni care isi dau mana, intelegand aici producatorii de tehnica agricola si lucratorii pamantului, fermierii. Am vazut si expozitia de taurine si expozitia de ovine si de caprine, am vazut deci o parte din zootehnie. Am vazut ce se putea prezenta in acest targ formidabil", a afirmat Petre Daea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.