Ministrul Educatiei, Liviu Pop, si-a aparat greselile gramaticale din ultimele zile si a sugerat ca afirmatiile sale au fost scoase, de multe ori, din context.

Numit in mod ironic „ministrul genunche”, dupa ce s-a operat si a anuntat ca „operatia la genunche a decurs bine”, Liviu Pop a declarat ca acesta este un regionalism folosit frecvent in Viseul de Jos, scrie Digi24.

Genunchele e un cuvant pe care il folosim des in Maramures. Atunci eram in spital, cu gandul acasa. E un regionalism din Viseul de Jos”, a spus Pop.

Dupa ce a afirmat in plenul Senatului ca „greselile se pot corecta, erorile nu”, Liviu Pop s-a aparat spunand ca exista „academicieni si savanti care folosesc greseala erorilor”:

E un discurs pe care l-am scris in cunostinta de cauza. Multi nu stiu ca exista eroare de sistem, exista un curs de teorie a erorilor. In lume sunt academicieni si savanti care au lucrari de doctorat pe tema erorilor si unii dintre ei mai folosesc si greseala erorilor, dar asta este o alta discutie. Contextul a fost pe zona gazetei matematicii. Eu am avut un semestru intreg in facultate examen pe teoria erorilor”, s-a scuzat Liviu Pop, invitat intr-o emisiune la Antena 3.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.