Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, a sosit vineri la sediul DNA.

UPDATE - Sevil Shhaideh A FOST pusă sub urmărire penală de DNA în dosarul „Insula Belina”, fiind acuzata de abuz in serviciu. În același dosar se cere avizul pentru urmărire penală și pentru Rovana Plumb, ministrul delegat pentru fondurile europene.

Shhaideh este suspectă de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu când era secretar de stat la MDRAP, într-un dosar conform căruia, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private, susţin pşrocurorii anticorupţie. DNA cere şi sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de urmărire penală a ministrului Rovana Plumb, în acelaşi dosar.

UPDATE
- Ministrul a stat in sediul DNA mai putin de jumatate de ora, timp in care i s-au adus la cunostinta acuzatiile penale, pentru care este pusa sub urmarire penala.

Am fost informata asupra calitatii procesuale pe care o am in acest dosar. Am calitatea de suspect si mai multe nu va pot declara, fiind o ancheta penala in curs. In acest moment mi s-a adus la cunostinta aceasta calitate. Ma prevalez de toate drepturile pe care le am si o sa analizez impreuna cu avocatul documentele", a afirmat Shhaideh.

Shhaideh a refuzat să precizeze motivul prezenţei sale la Direcţia Naţională Anticorupţie. Ea a fost nevoită să stea la coadă pentru a-şi prezenta documentele necesare accesului în sediul DNA.

Foştii premieri Victor Ponta şi Sorin Grindeanu au fost şi ei audiaţi ca martori la DNA în utlimele două săptămâni.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.