Dan Sova a declarat marti, la instanta suprema, la ultimul termen in dosarul CET Govora, in care procurorii au cerut condamnarea sa la inchisoare pentru trafic de influenta, ca acest dosar a fost pentru el una dintre cele mai dure lectii de viata, ca i-au fost distruse definitiv cariera si viata, ca traieste o consternare perpetua si ca probabil va scrie o carte despre aceasta perioada, reluand afirmatiile conform carora nu a comis faptele de care este acuzat.

"Pentru mine acest dosar a fost una dintre cele mai dure lectii de viata. am vazut care este in Romania statutul unui om acuzat. Am trait o excludere din societate din 2015; ar fi existat cai mult mai usoare care se puteau rezolva cu procedura penala inca de la parchet", a declarat Sova in fata instantei, potrivit News.ro.

El a sustint ca nu a ales procedura usoara pentru ca nu a comis fapta.

"Aceste acuzatii nefondate mi-au distrus viata si cariera definitiv pentru ca suspiciunea care planeaza asupra mea e insurmontabila in actuala societate. Traiesc de doi ani de zile o consternare perpetua cu privire la toata aceasta desfasurare de forte. Nu sunt avocat de penal dar stiu sa ma uit pe un dosar. Cum e posibil sa mergi in instanta cu un astfel de dosar? Cred ca o sa scriu o carte despre ce am trait in acesti ani. Toata nedreptatea, tot nejuridicul", a adaugat Sova.

Procurorii au cerut marti condamnarea lui Dan Sova la inchisoare pentru trafic de influenta in dosarul CET Govora, confiscarea sumei de 100.000 de euro si mentinerea sechestrului asigurator; pronuntarea in acest dosar fiind amanata pentru 25 septembrie. Din complet a facut parte si judecatoarea Ana Maria Dascalu, a carei retragere din dosarele lui Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, ca urmare a pensionarii, a determinat reluarea judecarii acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.