Deputatul PNL Florin Roman a intrat luni, la ora 15:00, in greva foamei in semn de protest fata de faptul ca Guvernul nu aloca bani pentru construirea Monumentului Unirii de la Alba Iulia.

Florin Roman a spus ca ziua va sta pe culoarul din fata presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, iar noaptea va dormi pe holul unde PNL are sala de grup parlamentar. Intrebat daca si-a facut analizele inainte de a incepe protestul, Florin Roman a spus ca el nu merge la medic decat daca are probleme deosebite.

A fost o discutie si erau doua posibilitati: ca aceasta forma de protest sa aiba loc in afara Parlamentului sau in interior (...) Mi-au permis sa protestez la locul de munca (…) Voi sta toata ziua pe acest culoar pentru ca asta este locul meu de munca, nu poate sa-mi interzica nimeni sa patrulez, sa stationez. Daca nu ma vor lasa sa stau in fata biroului dictatorului, o sa stau cu dumneavoastra”, a declarat Florin Roman inainte de a incepe forma extrema de protest in Parlament.

Intrebat daca se teme ca va fi dat in judecata de Liviu Dragnea pentru ca il numeste dictator, Roman a spus ca ”abia asteapta”.

Nu are decat sa ma dea in judecata, abia astept. O sa explic si de ce eu consider ca este un tradator de neam si de tara. Constitutia, la articolul 12 si la articolul 13, vorbeste ca tricolorul este rosu galben si albastru, steagul oficial, limba oficiala este limba romana. Despre ce prostii poti sa vorbesti intr-un proiect in care vorbesti de steaguri secuiesti si de limba maghiara. Sau de ce Guvernul sau Parlamentul de la Budapesta nu voteaza un proiect de lege ca cel propus de UDMR in Parlament? As fi primul care i-ar sustine. Daca si ei ar face acelasi lucru, nu as avea niciun fel de problema”, a spus liberalul, cu referire la proiectul de lege care prevede coborarea de la 20% la 10% a procentului minim al minoritatilor nationale dintr-o localitate pentru a acolo sa se foloseasca limba materna in institutiile publice.

Citeste si:
Ligia Deca, propusă de liberali în funcția de ministru al...
Ligia Deca, propusă de...

Roman a spus ca in timpul protestului va citi si va participa la lucrarile parlamentului, iar noaptea va dormi pe holul unde se afla sala grupului PNL din Camera Deputatilor.

Am carti de citit, mi-am luat carti, imi trimit oamenii din tara carti, citesc, o sa am si de lucru, vreau sa lucrez, voi participa la lucrarile Parlamentului, lucrez la proiecte in perioada asta”, a spus el.

La baia cea mai apropiata pentru ca o sa ma trezesc de dimineata cand sper sa nu fie foarte multa lume si sa pot sa-mi fac si eu igiena personala”, a raspuns Roman intrebat unde se va spala.

El le-a cerut celor care il sustin sa poarte in aceasta perioada ”un mic tricolor”, fie ca il pun acasa la geam sau ca il agata la rever.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.