Ministerul Educatiei a anuntat ca toti profesorii si invatatorii care folosesc manuale neaprobate, vor ajunge pe mana procurorilor. 

Anuntul a fost facut printr-o nota, transmisa catre inspectoratele scolare judetene si precizeaza ca este interzisa utilizarea de auxiliare scolare neaprobate de minister. In cazul in care regula nu este acceptata, MEN "isi rezerva dreptul de a sesiza organele de stat abilitate".

Documentul atrage atentia asupra articolului 69, alineatul 1 din Legea Educatiei Nationale cu numarul 1/2011, care stipuleaza ca in cadrul unitatilor de invatamant preuniversitar se folosesc numai manuale scolare si auxiliare aprobate de Minister.

In acelasi document transmis inspectoratelor scolare este mentionat si faptul ca ministrul Educatiei, Liviu Pop, “a aprobat prin Ordinul numarul 4576 din 9 august 2017 constituirea unei Comisii care a elaborat Metodologia-cadru privind asigurarea omologarii utilizarii mijloacelor de invatamant in invatamantul preuniversitar, respectiv Metodologia-cadru privind reglementarea utilizarii auxiliarelor didactice in unitatile de invatamant preuniversitar, totodata, prin acelasi document fiind abrogat Ordinul ministrului Educatiei si Cercetarii numarul 4916/ 2002 pentru aprobarea Metodologiei de avizare a mijloacelor de invatamant”, informeaza Stirileprotv.ro.

In acest sens, MEN transmite ca este interzisa utilizarea auxiliarelor scolare, care nu sunt aprobate.

“Pana la adoptarea procedurilor legale pentru acreditarea/autorizarea auxiliarelor scolare in unitatile de invatamant preuniversitar, este interzisa utilizarea de auxiliare scolare neaprobat de Ministerul Educatiei Nationale. Precizam ca in cazul in care nu va fi respectata aceasta obligatie, Ministerul Educatiei Nationale isi rezerva dreptul de a sesiza organele de stat abilitate in legatura cu incalcarea cu vinovatie a prevederilor articolului 69 alineatul 1 din Legea Educatiei Nationale numarul 1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare”, se mai arata in nota transmisa de MEN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.