Prim-ministrul Mihai Tudose sustine ca mesajul presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, este "extraordinar".

"Vreau sa remarc si sa felicit toti membrii Guvernului si pe toti romanii practic, care au facut posibil ca in mesajul de astazi, mesajul anual al presedintelui Consiliului European (Comisiei Europene - n.r.), domnul Jean Claude Juncker, a facut referire la Romania si numai pozitiv. Este un mesaj extraordinar. Este prima data cand Comisia Europeana nu ne critica, ci apreciaza demersurile pe care le-am facut noi, cu totii. Romania este eroina acestei povesti", a declarat seful Executivului, citat de digi24.ro.

Juncker a sustinut miercuri in cel de-al treilea discurs despre ”starea Uniunii” ca Bulgaria si Romania ar trebui primite rapid in spatiul Schengen.

De asemenea, a propus ca sefii de stat si de guverne ai statelor membre UE sa se intalneasca in Romania, la Sibiu, pe 30 martie 2019, a doua zi dupa ce Marea Britanie paraseste blocul european, in martie 2019, pentru a trasa calea Uniunii cu 27 de state membre.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.