Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca va ataca la CCR proiectul de modificare a Legii referendumului.

"Am luat decizia in Biroul Executiv sa atacam la CCR proiectul de lege de modificare a Legii referendumului. Dupa cum stiti, din neant a aparut un proiect de lege de modificare a Legii referendumului care a trecut de Parlament, de Camera Deputatilor in decurs de doua zile cred sau trei zile. (...)

Practic, prin modificarea la Legea referendumului se prevede ca proiectul de lege de modificare a Constitutiei prin care se modifica Constitutia nu isi mai urmeaza parcursul obisnuit si dupa avizul CCR Guvernul hotaraste organizarea referendumului. Ori noua ni se pare ca exista chiar o pronuntare a CCR privitoare la organizarea referendumului care spune ca intervalul orar de organizare a referendumului nu poate fi stabilit de catre Guvern, ci trebuie stabilit prin lege. Cred ca orice incercare de confiscare a unui astfel de referendum este imorala si s-ar putea intoarce impotriva celor care incearca sa confiste politic acest referendum", a sustinut Orban, citat de hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.