MAE a transmis un comunicat de presa in care precizeaza ca Romania se afla in continuare in "discutii bilaterale" cu statele membre OCDE, pentru aderarea la acest organism international, sperand ca o decizie sa poata fi luata cat mai rapid. Explicatiile vin dupa ce Ungaria a anuntat oficial ca blocheaza aderarea Romaniei in organizatie.

"A avut loc o reuniune a statelor membre ale OCDE pe tema extinderii organizatiei, la care Romania nu a participat nefiind stat membru al organizatiei. Cu aceasta ocazie, s-au purtat discutii cu privire la lista posibililor candidati, care ar putea sa faca obiectul unei decizii in cadrul reuniunii Consiliului OCDE din 25 septembrie 2017. Romania se afla, in continuare, in discutii bilaterale cu toate statele membre ale OCDE si spera ca atuurile si argumentele sale sa genereze, cat mai curand posibil, consensul membrilor organizatiei cu privire la sprijinirea candidaturii tarii noastre", anunta MAE, potrivit News.ro.

Ungaria a anuntat oficial vineri ca nu sustine aderarea Romaniei si Croatiei la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), relateaza portalul Hungarian Ambiance.

Ministerul pentru Afaceri Externe si Comert Exterior de la Budapesta, KKM, a precizat ca OCDE a discutat o eventuala extindere vineri, la Paris, iar Ungaria a profitat de ocazie pentru a informa Consiliul ca nu sustine nici candidatura Romaniei, nici pe cea a Croatiei.

In cazul Romaniei, motivul este inchiderea Liceului Teologic Romano-Catolic din Targul Mures.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.