Guvernul ungar a decis sa isi retraga sprijinul fata de admiterea Romaniei in diverse organizatii internationale, inclusiv OECD, invocand faptul ca autoritatile romane ar fi decis suspendarea cursurilor Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu Mures.

Guvernul a decis sa-si suspende pentru o perioada nedeterminata sprijinul acordat Romaniei in vederea aderarii la diverse organizatii internationale, cum ar fi OECD, desi promisese ca o va sprijini", a anuntat a secretarul de stat Levente Magyar dupa ce ambasadorul Romaniei la Budapesta a fost notificat in acest sens.

Magyar a adaugat ca votul in privinta Romaniei va avea lor in 8 septembrie si pentru a fi admisa in OECD este necesar votul fiecarui stat membru.

El a spus ca ambasadorului i s-a transmis ca Ministerul de Externe ungar este surprins de faptul ca la numai o zi dupa vizita ministrului Afacerilor Externe si Comertului Péter Szijjártó’s la Bucuresti, autoritatile romane au anuntat ca vor suspenda activitatea Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu Mures.

Secretarul a subliniat ca in timpul vizitei sefului diplomatiei ungare in Romania, autoritatile nu au mentionat nimic legat de acest subiect.

In opinia lui Magyar, decizia va pune sute de familii maghiare intr-o situatie imposibila, cu putin timp inaintea inceperii anului scolar.

El a precizat ca "Ungaria priveste aceasta drept un atac la adresa Bisericii Catolice, a minoritatii maghiare" si ca aceasta este o masura "extrem de neprietenoasa" din partea Romaniei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.