Liberalii au anuntat miercuri ca cer demisia ministrului Educatiei, Liviu Pop, prin intermediul unei motiuni simple pe educatie care urmeaza sa fie depusa la Senat.

PNL invoca, printre motivele pentru care solicita demisia ministrului Pop, lipsa manualelor pentru clasa a V-a, lipsa autorizatiilor de functionare pentru un numar mare de scoli si rata mare a abandonului scolar.

PNL a anuntat ca a strans 34 de semnaturi si va introduce marti in Senat o motiune simpla pe Educatie cu tema "O Romanie fara educatie de calitate este o Romanie saraca”.

Documentul a fost semnat de catre senatori PNL si USR.

Motivele pentru care cerem demisia ministrului Liviu Pop sunt foarte multe. Cateva dintre ele sunt: situatia ridicola cu manualele de clasa a 5-a unde nu avem manual de matematica, romana dar avem manual de educatie fizica de peste 100 de pagini, avem problemele vechi din minister care tin de autorizatiile de functionare, avem o ruptura totala intre ministerul Educatiei si ceea ce cere mediul de afaceri. Piata cere ceva, scoala da altceva. Sunt foarte multe probleme. Avem cea mai mare rata de abandon scolar din Europa, unul din 5 copii nu termina scoala (...) Avem o gurvernare total haotica si in invasamann. Eu sper ca colegii din Senat ai PSD sa tina cont de constiinta lor si de interesul cetatenilor si sa voteze demiterea ministrului Liviu Pop”, a declarat prim-vicepresedintele PNL Iulian Dumitrescu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.